Laulukirjutajate laagris osalevad tuntuimad Eesti artistid (1)

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW raames toimuval laulukirjutajate laagris osaleb ka Liis Lemsalu.
TMW raames toimuval laulukirjutajate laagris osaleb ka Liis Lemsalu. Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Tallinn Music Weeki, Eesti Laulu Akadeemia ja Music Estonia koostöös 30. ja 31.märtsil Solo Sokos Hotel Estorias toimuvasse laulukirjutajate laagrisse on osalema kinnitatud 10 Eesti muusikut-laululoojat.

Taotluseid 16-kohaga laagrisse tuli ligi 50, Eestist valiti osalema Eesti nõutuim kirjutaja, teist aastat järjest Eurovisioonile oma loo saatev Stig Rästa; rahvusvaheliselt ilma tegev Ewert & The Two Dragonsi ninamees Ewert Sundja; legendaarne Euro-saadik Priit Pajusaar; Curly Stringsi solist ja peamine meloodiate kirjutaja Eeva Talsi; Tenfold Rabbiti endine ninamees, tänaseks NOËPi nime all soolokarjääri tegev Andres Kõpper; Eesti üks hinnatumaid produtsente Sander Mölder; ansambli Würffel juhtfiguur, žanriülene trummar Kaspar Kalluste; Slippery Slope’i solist ja laulukirjutaja Egert Milder; Avoid Dave’i loominguline mootor Taavi Paomets ning Superstaari saate 4. hooaja võitja, hiljuti omakirjutatud lugudega lühialbumi ilmutanud Liis Lemsalu.

24 laululoojast kaheksa on sündmuse kuraatori, Rootsi muusikakirjastaja ja kogenud laagriülema Ben Maléni poolt osalema kutsutud. Nendeks on Robert Callum ja James Stewart Suurbritanniast, Isabelle Ljunggren, Gustav Svennungsson, Magnus Wallin, Erik Sahlén Rootsist ning Joel Isaksson ja Oskar Nyman Soomest. Väliskirjutajatest on veel osalema valitud Mikaela Pada Soomest, Galina Bosaya Venemaalt, Paulina Przybysz, Tomasz Buslawski, Krzysztof Zalewski ja Robert Gajewski Poolast.

Lisaks on laagrisse n-ö target artistidena kaasatud ka Karl-Erik Taukar ja Jüri Pootsmann, kellele mõni laululoojate tiim uue potentsiaalse hiti saab kirjutada.

Laagri toimumiskohaks on Viru hotelli sõsar, Eesti lugude hotell Solo Sokos Hotel Estoria, kus põnevaid lugusid räägib üle 80 Eesti organisatsiooni, mh Tallinn Music Week, Jazzkaar, rahvusooper Estonia jt. Hotelli viimane korrus on kahel päeval vaid kirjutajate päralt – kaheksasse hotellituppa seatakse üles mini-stuudiod, kus kirjutajate meeskonnad loometööle saavad pühenduda.

Reedel, 1. aprillil toimub Tallinn Music Weeki muusikatööstuse konverentsil Ben Maléni modereeritud paneel, kus kogenud lauljad-lugudekirjutajad Kerli ja Margaret Berger (Norra) ning produtsent Jukka Immonen (Soome) arutlevad tänapäeva laulukirjutamismetoodikate üle ja mõtisklevad, kuidast ühest lihtsalt heast laulust saab hitt ja mis on rootslaste kestva hitisaju tagamaad.

Lisaks toimub Tallinn Music Week vestlussarja “Jutud” raames reedel, 1.aprillil kl 18.30 kohvikus Must Puudel kõigile avatud arutelu lugude kirjutamise teemal. Muuhulgas arutletakse teemal, mis peaks juhtuma selleks, et Eesti autorite kirjutatud laul jõuaks Billboardi tabeli tippu ning millal see juhtuda võiks. Vestlusringi juhib Eesti Laulu Akadeemia eestvedaja Mart Normet, osalevad Ivar Must, Sven Lõhmus ja Stig Rästa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles