TMW päeva artist on Maria Faust Sacrum Facere

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Faust Sacrum Facere
Maria Faust Sacrum Facere Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Saksofonist ja helilooja Maria Faust on rahvusvaheliselt üks tuntumaid Eesti artiste, kes on oma loomingu sidunud džässmuusika alternatiivsema poolega. 

Praegu elab 1979. aastal Kuressaares sündinud muusik Kopenhaagenis ning huvitub kaasaegsest big bandi muusikast, improvisatsioonist ning teistest eripalgelistest jazzi stiilidest. 

Maria Faust on plaadifirma Barefoot Records kaasasutaja ning võitis 2014. aastal Taani Muusikaauhinna kategooriates Aasta Jazzihelilooja ning Aasta Cross-over album. Samuti on ta mitmel korral kandideerinud Eesti Muusikaauhindadele. Faust on olnud mitme bändi eestvedaja, nende sekka kuuluvad Maria Faust Jazz Catastrophe, Shitney Spears ja ka kooslus Maria Faust Sacrum Facere, millega astutakse üles Tallinn Music Weekil. 

Maria Faust Sacrum Facere muusikatsükkel on saanud inspiratsiooni Eesti folkloorist ning kirjutatud ebatavalisele instrumendikooslusele, mis ühendab kandle ja brassansambli kõla.

Kooslus astub TMW raames üles kahel korral: 31. märtsil kell 19 Von Krahlis SPOT on Denmark põhiprogrammis ning reedel, 1. aprillil kell 21 Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu esitletavas põhiprogrammis Vabal Laval.

Kuula bändi viimast albumit siin:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles