TMW päeva kooslus on Mari Kalkun ja Runorun

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kalkun & Runorun
Mari Kalkun & Runorun Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Mari Kalkuni & Runoruni muusika tugineb tugeval Lõuna-Eesti laulutraditsioonil ning muusika ammutab jõudu Eesti regilauludest, kaasaegsest luulest ja soome-ugri muusikast.

Kuigi bänd on vaid neljaliikmeline, siis kõik ansambli liikmed paistavad silma oma mitmekülgse pillidevaldamise, traditsioonitundmise ja suure fantaasia poolest.

Bändi kuuluvad lisaks võro laulik ja kanneldaja Mari Kalkunile võistumängimisel Soome parimaks kandlemängijaks tunnistatud Maija Kauhanen, suure maailmamuusika kogemusega eksperimentaalne ja osav kontrabassist Nathan Riki Thomson ning tundlik rütmide võlur Tatu Viitala. Kontrabass ja erinevad maailma trummid tõukavad hoogu juurde, kaks häält ja kannel hoiavad jalad maas.

Mari Kalkuni & Runoruni album “Tii ilo” ilmus mullu aprillis tuntud Soome plaadifirma Rockadillo Records alt. Kooslus annab 2. aprillil Vabal Laval kell 23.30 kontserdi, mis on ühtlasi üks ansambli väheseid esinemisi Eestis sel kevadsuvel.

Vaata sündmuse infot lähemalt Facebookis ja kuula ansambli pala Sadulmoi siin: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles