Tallinn Music Weeki päeva kooslus on Heavy Beauty

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heavy Beauty
Heavy Beauty Foto: Helen Västrik

Rocki ja jazzi ühendav Eesti-Leedu ansambel Heavy Beauty esitleb Tallinn Music Week'il oma esikalbumit "Propaganda".

Heavy Beauty keskmes on bass-saksofon, instrument, mida tema suuruse, madala registri ning suure õhtutarviduse tõttu harva kasutatakse, kuid millel on ilus ja muhe kõla. Rahvusvaheliselt tuntud Leedu saksofonist Liudas Mockunas on just õige mees bass-saksofoni tujusid taltsutama.

Nagu ansambli nimestki näha, on Heavy Beauty muusikas oluline osa raske roki kõlal, mida kannab edasi jazziliku improvisatsiooni esteetika. Bassist Henno Kelp ja trummar Andrus Lillepea kuuluvad Eesti tuntumate rockmuusikute hulka, kitarrist Jaak Sooäär on erinevates koosseisudes jazzrocki ja rockjazzi viljelenud. Bändi värskeimate salvestuste hulgast saab lugu "Happy Monster" kuulata Soundcloudis.  

Heavy Beauty astub TMW raames üles 1. aprillil kell 19 Vabal Laval festivali Jazzkaar ja Eesti Jazzliidu kureeritud mitmekülgses ja põnev jazzi programmis. Vaata lisainfot siin.

Vaata ka bändi värsket videot siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles