Restorani Salt peakokk: õige maitse paneb sööja mõnust oigama

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Salt peakokk Vladimir Proskurnin
Restorani Salt peakokk Vladimir Proskurnin Foto: Aron Urb

Tallinn Music Weeki raames toimuva „TMW maitsed” programmist leiab tänavu koguni 27 söögikohta, mis pakuvad festivali külastajaile peakokkade koostatud erimenüüd ning -soodustusi. Täna räägib oma lemmikutest restorani Salt peakokk Vladimir Proskurnin. 

Salt on Kadriorus asuv klassikaline bistroo stiilis restoran, kus on võimalik hubases atmosfääris nautida head toitu ja põnevat veinivalikut.

 Menüü pakub maailma roogade klassikat, mille valmistamise eelistatakse kohalikku toorainet, pelgamata samas kasutada uudset ja põnevat väljastpoolt Eestit.

Lemmik tooraine?

Fenkol, armastan väga kala ja mereloomi. Fenkol toob hästi esile mere maitse ja sobib kalaroogadega suurepäraselt. Fenkol on kasutusel põnevates maailma köökides ja seda on võimalik kasutada väga erinevates kooslustes.

Toidufilosoofia?

Mulle meeldib toiduga heas mõttes üllatada. Minu filosoofia on see, et toit peab olema maitsev ja mitte lihtsalt maitsev, vaid ikka pisut üle võlli. Õige maitse paneb sööja mõnust oigama. Tooraine peab hästi omavahel harmoneeruma ja maitsed olema pigem tugevamad.

Milliseid artiste plaanid TMW raames näha?

DJ Mr. Switch.

TMW erimenüü restoranis Salt

Makrelli ceviche pernod'is fermenteeritud kurgi, mango, koriandri ja valge redisega 12€

Chateaubriand pastinaagi kreemi, foie gras'i patee, metsapähklite ja portveini kastmega 18.50 €

Rabarberi-õuna crumble soolase metsapähkli pralineega 5€

Vaata kogu TMW Maitsed programmis osalevate söögikohtade nimistut ja erimenüüd siin!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles