TMW „Jutud“: arutelud prügist Eesti märgi vajalikkuseni

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik TMW 2016 "Jutud" esinejatest.
Valik TMW 2016 "Jutud" esinejatest. Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Linnafestivali Tallinn Music Week (TMW) vestlussari „Jutud“ pakub põnevaid arutelusid meediavälja hetkeseisust inimühiskonna tulevikuvisioonideni, Eesti märgi ja hea disaini vajalikkusest kulturniku palgani. Kõikidele huvilistele avatud ning tasuta arutelud toimuvad 28. märtsist kuni 2 aprillini igal õhtul TMW pop-up kohvikus Arhitektuuri- ja Disainigaleriis ning kohvikus Must Puudel. Lisaks toimuvad kahel päeval vestlused TMW kunstiprogrammis osalevate noorte kunstnikega.  

Kas üht edukat rokipidu on võimalik pidada ilma alkoholita? Kas Eesti vajab oma märki? Kui kaua kestab veel meie pidu planeedil Maa ja milline saab olema inimkonna lähitulevik koos kiibistamise ja 3D prinditud organitega? Neil ja muil põletavatel teemadel arutletakse vestlussarjas „TMW jutud“ esmaspäevast, 28. märtsist laupäeva, 2. aprillini TMW pop-up restoranis Tallinna Arhitektuuri- ja Disainigaleriis ning kohvikus Must Puudel.

Varasematel aastatel muusikale keskendunud sari võtab tänavu luubi alla nii muutuva meediamaastiku, Eesti märgi vajalikkuse, populaarsust koguva prügišikk-moe ja trash-gurmee kui globaalsed humanitaarkriisid. 

„Jutud“ stardivad esmaspäeval, 28. märtsil kell 17.00 TMW pop-up restoranis vestlusringiga „Millist märki Eesti vajab?“, kus tulist debatti hakkavad teiste seas pidama äsja oma uut brändingut esitlenud Nordic Aviation Groupi juht Erik Sakkov, Eesti brändi uuendamise meeskonna juht Paul Kristjan Lilje ja läbi muusika ning omanäolise enesemütoloogia Eestit maailmale tutvustava folkmetal-ansambli Metsatöll trummar Marko Atso.

Kell 18.30 astuvad „Juttude“ teises püsistaabis, kohvikus Must Puudel vastakuti traditsioonilise meedivälja esindajad ja Eesti edukaimad youtuber’id. Meediaekspert Andres Jõesaare vahendusel asuvad teleguru Jüri Pihel ning meie menukaima netitäht Estonianna välja selgitama, kui kaua peab vastu vana hea televisioon. 

Põnevat maade jagamist jätkub kogu nädalaks. Heategevusorganisatsioon Mondo esitleb vestlusringi „Naised ja rahu: kas naine on sõjas ohver, sanitar või sõdur?“, kus osalevad teiste seas Eesti välisminister Marina Kaljurand, Mondo Jeemeni koostööprojekti koordinaator Kristi Ockba ning Malis islamiäärmuslaste muusikavastase tsensuuri kehtestamist dokumenteerinud Saksa filmirežissöör Johanna Schwarts.

TMWi muusikaprogrammis üles astuvad Iraani ja Liibanoni artistid pajatavad muusiku elust poliitiliselt ebastabiilsetes ühiskondades, ning heast disainist kui sotsiaalprobleemide leevendajast räägivad vabatahtlikena arengumaade eluolu edendanud Eesti disainerid. 

Genka ja Anne Erm vestlemas TMW 2015 "Jutud" raames (Foto: Ireen Altjõe)
Genka ja Anne Erm vestlemas TMW 2015 "Jutud" raames (Foto: Ireen Altjõe) Foto: Altjõe Ireen

Sõna saavad veel mitmed inspireerivad kõnelejad – spordibioloog ja tehnoloogiakommentaator Kristjan Port ning äsja oma kaugtööportaali Jobbatical arendamiseks 2 miljonit dollarit saanud ettevõtja Karoli Hindriks rändavad „Teadlaste Öö“ esitletaval vestlusringil „tagasi tulevikku“; tippkokk Peeter Pihel tutvustab moodsat trash-toitu; Eesti Laulu peaprodutsendi Mart Normeti modereerimisel katsuvad vana- ja uuekooli Eesti laulukirjutajad selgusele jõuda, millal ometi vallutab eestlase kirjutatud hitt Billboardi edetabeli esikoha; tehnikateadlane Mart Noorma räägib meie koduplaneedist Maast kui suurimast mehitatud kosmoselaevast ning avab EstCube2 väljatöötamise tagamaid. 

Rokenrolli väge lisab „Juttudesse“ Eestis resideeruv endine Geffen Recordsi vanem-asepresident, gigastaare nagu Guns N’ Roses, Cher jpt muusikailma tippu lennutanud Peter Napoliello, keda intervjueerib muusikamänedžer Toomas Olljum. Rokipeo korraldamise võimalikkust ilma alkoholita lahkavad kohaliku muusikavälja klubipidajad ja kontserdikorraldajad. Loomulikult kajab loomingulisel linnafestivalil ka ohtralt kõmu tekitanud küsimus „Mis on kulturniku palk?“. 

Lisaks toimuvad „Jutud“ raames vestlused TMW kunstiprogrammis osalevate noorte kunstnikega. Neljapäeval, 31. märtsil kl 16:00 toimub Müürivahe Reval Cafes kohtumine kunstnike duo Art Nõukase ja Helena Keskkülaga, kelle looming on tihedalt seotud ka muusikaga. Laupäeval, 2. aprillil kell 15:00 korraldab eksperimentaalne kunstirühmitus Neandertali koobaskool jalutuskäigu Tallinnas, millele järgneb vestlusring. 

Kõikidele huvilistele avatud ning tasuta arutelud toimuvad 28. märtsist kuni 2. aprillini igal õhtul kahes õdusas toidukohas – kl 17:00-18:00 TMW pop-up restoranis Arhitektuuri- ja Disainigaleriis (Pärnu maantee 6) ning kl 18.30-19.30 kohvik-lokaalis Must Puudel (Müürivahe 20). Kunstivestlustest saab osa 31. märtsil kl 16:00 Reval Cafes (Müürivahe 14) ja laupäeval, 2. aprillil kell 15:00 (toimumispaik avalikustamisel). 

„TMW jutud“ ajakava:

Esmaspäev, 28. märts 

17:00-18:00 Millist märki Eesti vajab? – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Vana hea televisioon – mis sust küll saab? – Must Puudel (Müürivahe 20)

Teisipäev, 29. märts

17:00-18:00 Teadlaste Öö esitleb: Tagasi tulevikku – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Mondo esitleb: Naised ja rahu: Kas naine on sõjas ohver, sanitar või sõdur? – Must Puudel (Müürivahe 20)

Kolmapäev, 30. märts

17:00-18:00 Popp prügi – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Welcome To The Jungle! Intervjuu Peter Napolielloga – Must Puudel (Müürivahe 20)

Neljapäev, 31. märts 

16:00-17:00 TMW kunst: Art Nõukas ja Helena Keskküla – Reval Cafe (Müürivahe 14)

17:00-18:00 Kui poliitika sekkub muusikasse – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Kosmoselaev Maa – Must Puudel (Müürivahe 20)

Reede, 1. aprill

17:00-18:00 Mis on kulturniku palk? – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Laulukirjutajate lahing – Must Puudel (Müürivahe 20)

Laupäev, 2. aprill

15:00 TMW kunst: Neandertali koobaskooli vestlusring 

17:00-18:00 Rokipidu ilma alkoholita? – TMW pop-up kohvik (Pärnu maantee 6)

18:30-19:30 Mondo esitleb: Hea disain kui relv sotsiaalprobleemide vastu – Must Puudel (Müürivahe 20)

Täpsema kava ja vestlusringide kirjeldused leiab TMW kodulehelt tmw.ee/et/programm/jutud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles