Tallinn Music Weeki päeva artist on Horricane (4)

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horricanes
Horricanes Foto: Promofoto

Eesti metalmuusika üks vanemaid ning tunnustatumaid bände Horricane annab pärast seitsmeaastast pausi Tallinn Music Weeki raames välja uue EP "Synthetic Forms", mille nimiloole tehti ka möödunud nädalal ilmunud video.

Horricane’i muusika on unikaalne segu keskmise tempoga polürütmilisest riffidest ja õõvastavatest süngetest sündipartiidest, mis on leidnud hulganisti järgijaid kodumaal, teistes Balti riikides, Soomes ja Norras. Horricane oli ka esimene Eesti death metal bänd, mis sõlmis lepingu maailma kõrgliigasse kuuluva plaadifirmaga Black Mark.

Bändi liider ja vokalist DRX kommenteeris, et videoga laulule "Synthetic Forms" võttis bänd enda jaoks kokku dokumentaalkaadrid “otse loodusest”. "Bändiruum ja kontserdilava on meile sobiv keskkond ja kaadrisse on minimalistlikul kujul tabatud see jõud ja tahe, mille pinnalt sünnib 2. aprillil TMW raames meie verivärske EP live-esitlus," ütles DRX.

Pausi jooksul on ansamblis toimunud palju koosseisumuudatusi ning nüüdseks on liikmeteks salapäraste lühinimede taha varjuvad DRX (vokaal), WRZ (kitarr), MRT (kitarr), TRK (bass) ja MDX (trummid). Tegu pole siiski kohalikule metalskenele tundmatute inimestega – kõik on olnud tegusad 1990. aastatest erinevates bändides nii black metali kui industriali, hardcore’i ja progressiivse metali vallas. 

Horricane'i uue albumi "Synthetic Forms" on miksinud ja masterdanud Johan Örnborg, kes on teinud tööd ka maailma suurnimedega nagu Opeth, Soilwork, Paradise Lost ja Amon Amarth.

Plaadi esitluskontsert toimub 2. aprillil kell 21 Von Krahli teatris, Tallinn Music Week Metal showcase'il.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles