Raju Estoner üllitas värvika video

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estoner
Estoner Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Ansambel Estoner on saanud valmis teise videoga oma uuelt albumilt “Lennud Saatana Dimensioonis”. Loo nimeks on “Teleporteerumine” ja see siseneb täna õhtul kell 23 video kujul ka ETV2 Eesti Top 7 tabelisse.

Estoner on tegutsenud umbes kuus aastat ning näinud tõuse ja mõõnu, liikmetevahetust ning palju muud, millest avalikult ei räägita. Muusikaliselt võib ansambli mõjutustes näha tummist doom-metali raskust, stoner rocki kitarrikäikude mahlasust, progressiivsele rockile iseloomulikku partiide ülesehitust ja katset sisse pookida vanakooli psühhedeelia sürreaalseid heliefekte. 

Olles oma žanriks varem nimetanud stoner rock, stoner-doom või psühhedeelne-doom on need nimetused siiski eksitavad. Kokkuvõtvalt oleks õigem öelda, et tegu on eksperimentaal-metal bändiga. Estoner on avaldanud demoplaadi, debüütalbumi „The Stump Will Rise“, andnud rohkelt kontserte Eestis ning 2013. aasta suvel viinud läbi kontserttuuri Euroopas, Prantsusmaani välja. 

Bändi teevad kaasa Kristian Vallikivi vokaalil ja kitarril, Ralf Vinkler kitarril, Jaanus Luka mängib bassi ning Anton Veeremets trumme. Pärast paari aastat madala profiili hoidmist, täis veel rohkem eksperimenteerimist madalamate ja tihkemate helimassiividega, murrab Estoner end maa koore alt taas välja. Bänd üllitab tänavu aprillis uue kauamängiva, millele järgneb ka kontserttuur Euroopas.

Estoner astub Tallinn Music Weekil üles programmis, mida esitleb World Clinic. Ansambli kontsert toimub 2. aprillil kell 21.50 klubis Woodstock/Rockstar´s. Liitu üritusega Facebookis.

Vaata bändi uhiuut videot "Teleporteerumine" siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles