Esikalbumiga tuurile tõttav Lepaseree esitles teist singlit

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepaseree
Lepaseree Foto: Jana Solom

Ansambel Lepaseree esitleb märtsi alguses toimuval Eesti kontserttuuril oma esikplaati „Väräjän“, mis tähendab Lõuna-Eesti keeles “väraval”. Äsja ilmus plaadilt ka teine singel, mille nimeks "Kuningamäng”. 

“Kuningamäng” on vana Saaremaalt pärit pandiandmise mäng, kus peategelaseks on kuningas. Ta saabub ande koguma ja rahvast kurnama aasta kõige sandimal ajal - kevadel. See paneb aga mõtlema, miks ta küll ometi ei tulnud siis, kui oli, mida anda.

Lepaseree on kooslus, mis ühendab endas kolme põneva taustaga eesti muusikut. Kokku on neid toonud ühine soov – otsida ja leida kooskõla eesti pärimusliku laulukultuuri ning tänapäevase muusikakeele vahel. Koosluse muusika fookuses on rahvalaul, selle iseäralik esituslaad ja paeluvalt salapärane tähenduste maailm. Minimalistlikes seadetes on vanadele lugulauludele jäetud kandev ruum. 

Meelika Hainsoo tundlik ja siiras esitusviis toob ajahämarusse vajunud laulud lähemale, annab neile uue hingamise. Kulno Malva mängitud uuenduslikud kõlavärvid akordionil ja Paul Danieli lisatud meisterlikud lahendused erinevatel kitarridel loovadki kokku Lepaseree, mis seikleb mööda päritud muusikamustreid ning veel avastamata helimaastikke.

Lepaseree esikplaadi “Väräjän” esitluskontserdid 3.-11. märtsil 2016.  

3. märts  – Pärimusmuusika Ait, Viljandi

4. märts – Kloostri Ait, Tallinn

5. märts – Loomeruum, Rapla

10. märts – Jõekohvik Sisevete Saatkond, Tartu

11. märts – Stedingu maja, Võru (ühine esitluskontsert koos ansambliga TRIO Soon/Piho/Lepasson)

Lepaseree astub 2. aprillil üles ka Tallinn Music Weekil. Siis toimub nende kontsert Vabal Laval, algusega kell 20.30. Vaata ürituse infot siin.

Kuula singlit "Kuningamäng" siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles