TMW päeva artist on Djerro

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Djerro
Djerro Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Djerro, kodanikunimega Erkki Tero, on olnud Eesti muusikaelus tegev ja suunda näitav 90-ndate algusest saadik. Toonase kümnendi algul tegutses muusik artistinimede Öäk ja Side all ning kuulus ka jõugu Heven tuumikusse.

2007. aastal asutasid Tero ja Janek Murd koosluse 3Pead. Vaid mõni aasta hiljem panid mehed aluse kohaliku muusika tutvustusplatvormile Eesti Pops, mis annab välja kogumikke ning hoolitseb iganädalase samanimelise raadiosaate eest R2-s.

Soololoomingus rändab Djerro elektroonika toel popmuusikast välja, avangardsema ja abstraktsema helimaalima suunas. Veebruari alguses üllitas artist oma teise albumi nimega “Djerro Plays Musick”, mida saab kuulata siin

Kriitik Margus Haav on kirjutanud, et too album pakub tegevust pigem meelele, ent tegu ei ole äkilise jõulise trummeldamisega meeltesisese maailma enamasti kiivalt suletud uksele, vaid mõnusa ja delikaatse koputusega tajude, kujutluspiltide, aistingute, mälestuste ja samas uute avastuste sektsioonile.

Djerro astub Tallinn Music Weekil üles neljapäeval, 31. märtsi öösel kell 1 Kinos Sõprus, kontserdil, mida esitleb Eesti Pops. Vaata sündmuse infot lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles