Margo Paluoja segab traditsioone ja vorme

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fellini ja TMW pop-up restorani peakokk Margo Paluoja (pildil) ning Tokumaru peakokk Daigo Takagi pakuvad täna õhtul kell 19 pop-up restoranis Jaapanist inspireeritud õhtusöögi menüüd.
Fellini ja TMW pop-up restorani peakokk Margo Paluoja (pildil) ning Tokumaru peakokk Daigo Takagi pakuvad täna õhtul kell 19 pop-up restoranis Jaapanist inspireeritud õhtusöögi menüüd. Foto: Lauri Laan / Tallinn Music Week pressimaterjal

Lisaks muusikale ja kultuurisündmustele pakub Tallinn Music Week  külalistele võimalust nautida maitseelamusi restoranifestivali “TMW Maitsed” raames. Selleks on peakokad kokku pannud erimenüü oma lemmiktoorainetest. Täna annab lemmikuist aimu Fellini ja TMW pop-up restorani peakokk Margo Paluoja.

Viljandi peaväljaku ääres asuv kohvik-restoran Fellin eesotsas peakoka Margo Paluojaga kolib nädalaks Tallinna Disaini- ja arhitektuurigaleriisse. Restorani menüü sisaldab põnevat ja inspireerivat kooslust eesti talunike kasvatatust, järvedest ja merest püütust ja metsast korjatust. Toidu valmistamisel tuginetakse hooajalisusele ning toidu väljapanekul on olulisim värvide, vormi, lõhna ja tekstuuri kokkumäng. 

Pärnust pärit Margo Paluojal on vaatamata noorele eale saavutuste pagasis juba Noorkokk 2013 tiitel ning Lihameister 2015 II koht. Kaks aastat tagasi aga mekkisid tema retsepti järgi valmistatud hõrgutisi presidendi vastuvõtul viibinud külalised. Muide, Margo valmistas toona üle tuhande suupiste. 

Paluoja on öelnud, et kui koka erialal esimesed kümme aastat väga rängalt tööd ei tee, siis ei jõua ka edasi. Sestap loodab hetkel 28-aastane Fellini peakokk oma kolmekümnendate keskel tegeleda pigem loomingu, kui pliidi taga rügamisega. Noore peakoka unistuseks on avada ühel päeval oma söögikoht, ent seda tuleb Margo sõnul koguda veel kogemusi.  

Lemmik tooraine?

Ei saaks öelda, et mul oleks üks kindel lemmik tooraine. Pigem on mul neid palju. Minu jaoks on huvitav tooraine, mida kasutatakse vähem ja on erilisem nii maitselt, tekstuurilt, kui välimuselt.

Toidufilosoofia?

Minu loomingut iseloomustab traditsiooniliste toorainete kasutamine uudses ja ootamatus vormis. Tihti leiab minu maitsepõhjadest ka mõne kauge maa tundmatu vürtsi, mis kindlustab täiusliku maitseelamuse.

Milliseid artiste plaanid TMW raames näha?

Ei oska midagi oodata ja pole aega midagi vaadata. Kuna olen kõik seitse päeva ise pop-up kohvikus tööl, siis loodan kuulda mõnusaid artiste kohvikus kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles