"TMW kunst" keskendub tänavu noorele ambitsioonikale eesti kunstile

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Viiri teos
Sigrid Viiri teos Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Märtsi lõpust aprilli alguseni kestev Tallinn Music Week pakub ka tänavu Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud mahukat kaasaegse kunsti eriprogrammi. Pikendatud avamisaegadega galeriiõhtul Tallinna Teisipäev esitletakse noort eesti kunsti, linna kohvikutes toimuvad vestlused kunstnikega ning Kunstihoones leiab aset Kris Lemsalu ja Tiit Pääsukese ühisnäituse publikuprogramm.

„TMW kunst“ raames toimub teisipäeval, 29. märtsil kl 17.00-21.00 spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu Tallinna Teisipäev. Viies galeriis esitletakse noorte eesti kunstnike ja väljapaistvate kunstitudengite töid ning kaasatud on ka mitmed rahvusvahelised projektid. EKA galeriis Vabaduse väljakul saab animaatori Lilli-Krõõt Repnau ja Hispaaniast pärit ajakirjaniku Francisco Martinez’i kureeritud näitusel tutvuda noorte tudengite loominguga. 

Hobusepea galeriis esitletakse kunstnike tandemi Art ja Helena ühisnäitust „Milleks meile küll see mäng“ ning fotograafi Temuri Hvingija, metallikunstnike Rait Siska ja Risto Tali ning tegevuskunstniku Erik Alalooga ühisprojekt „M_M_M_M“ Okapi galeriis lahkab kaasaegse kunsti ja maailma suhteid laiemalt. Eesti rahvusvaheliselt tuntuima galeriis Temnikova & Kasela pakub foto- ja installatsioonikunstnike Sigrid Viiri ja Jimmy Limiti impordi ja ekspordi mõisteid käsitlevat näitust – näha saab nii algsest kasutusviisist vabastatud objektide fotosid kui mahukat ruumiinstallatsiooni. 

Tallinna Teisipäeva õhtu lõpetab ARS'i sisehoovis asuvas Rundumi projektiruumis rahvusvahelise linnaruumi uurimisplatvormi Urbiquity näitusega „Memory and Movement“. Luubi all on nii kahetised suhted Ecuadori ja Hispaania vahel, Bosnia sõda läbi isikliku kogemuse kui pastoraalne lammaste karjatamise traditsioon kaasaegses Itaalias. Itaallase Stefano Carnelli, hispaanlase Pablo Conejo ja eestlase Mattias Malki loodud Urbiquity asub Londonis, Madridis ja Tallinnas ning on algatanud linnaruumi uurimusi ümber maailma. 

Koostööprojektid ja näitused jäävad TMW nädalal avatuks tavapärastel lahtiolekuaegadel kolmapäevast, 29. märtsist kuni pühapäevani, 3. aprillini. Lisaks on „TMW kunst“ kavasse kaasatud spetsiaalne publikuprogramm Tallinna Kunstihoones üleilma märgilisematel kunstimessidel laineid lööva Kris Lemsalu ja Eesti maalikunsti grand old man’i Tiit Pääsukese näitusel „Kaunitar ja Koletis“. 

Noorte tulevikutähtede avastamise tähe all toimuvad „TMW kunst“ raames ka avalikud vestlused NOAR.eu kunstikeskkonna ja EKA koostöös läbiviidud tudengikonkursil silma paistnud kunstnikega. TMW festivali publik saab kunstikeskkonna NOAR.eu ja EKA tudengikonkursil osalevate kunstiteoste seast valida ka oma lemmiku. Konkursi töödega on võimalik tutvuda „TMW maitsed“ programmis osalevates kohvikutes ja restoranides. Vaata kogu "TMW kunst" programmi lähemalt siin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles