TMW raames toimub esmakordselt rahvusvaheline laulukirjutajate laager

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2015. aastal.
Tallinn Music Week 2015. aastal. Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Linnafestivali Tallinn Music Week, Eesti muusikaettevõtjate ühenduse Music Estonia ja lauluvõistluse Eesti Laul käivitatud Eesti Laulu Akadeemia koostöös toimub 30.-31. märtsil Tallinnas esimene professionaalsete laulukirjutajate laager Baltikumis.

Laagrit kureerib kogenud Rootsi muusikakirjastaja Ben Malén, kes on sellelaadse muusikalise kirjaoskuse edendamisega tegelenud juba üle kümne aasta. Rootsi laulukirjutajate edulugu teatakse kogu maailmas – Max Martini ja Shellbacki kirjutatud ja produtseeritud Britney Spearsi, Taylor Swifti, Ellie Gouldingu jpt hittidest rootslaste invasioonini Jaapani ja Korea edetabeleis.

“Üheks Rootsi edu võtmeks on olnud networking ja koostöö tähtsustamine,” selgitas Malén. “Laulukirjutajate laager on juba mõnda aega olnud suurepäraseks hüppelauaks rahvusvahelisele muusikaturule pürgijatele. Soovime, et ka Tallinna laagris osalejad leiavad sealt uusi sõpru ja koostööpartnereid ning loovad koos palju head muusikat.”

30.-31. märtsil toimuvasse laulukirjutajate laagrisse oodatakse osalema laululoojaid ja produtsente nii Eestist kui lähiriikidest. Muusikatööstuse ekspertidest koosnev žürii valib laekunud avalduste põhjal laagrisse 10 top-liner’it ehk meloodia ja sõnade loojat ning 6 produtsenti.

Skandinaaviast liitub 6 laulukirjutajat ja 2 produtsenti. Kõigist osalejaist moodustatakse 8 kolmeliikmelist tiimi ning iga kolmiku ülesandeks on jõuda kahe päeva jooksul loo/lugude ideest demo(de) vormistuseni. Ettevõtmise kulminatsiooniks on lugude esitlemine ja nende valmimisprotsessi lahkav paneel Tallinn Music Weeki konverentsi avapäeval, 1. aprillil.

Skandinaavia proffidest on praeguseks laulukirjutajate laagrisse tulemas teiste seas maailma esiliiga EDM-artistide ning DJ Tiestoga koostööd teinud laulukirjutaja-produtsent Julie Thompson (UK) ning põhjanaabrite popartistide repertuaari eest vastutavad Erik Sahlén, Joel Isaksson ja Oskar Nyman.

“See saab olema plahvatus. Loominguline plahvatus! Eesti muusikas on toimunud juba mitu suurt pauku, aga see märtsikuu viimastel päevadel toimuv enneolematu koostöö viib meie laululoojaid ja artiste veelgi lähemale rahvusvahelisele läbilöögile,” rõõmustas Eesti Laulu produtsent Mart Normet.

Laulukirjutajate laagris osalemise avaldusi saab siin esitada veel kuni täna öösenii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles